Utrechtse Euro

Als ondernemer de lokale economie versterken met de Utrechtse Euro

Versterk je onderneming, je regio én je stad met de Utrechtse Euro. De Utrechtse Euro zorgt ervoor dat geld vaker in Utrecht gebruikt wordt. Lokale verbindingen komen zo tot stand. Doe mee en zorg zo voor meer klanten en omzet voor je eigen bedrijf en andere Utrechtse ondernemers.


Meer
klanten
De Utrechtse Euro is een betaalnetwerk waarin ondernemers sterker worden door onderlinge samenwerking. Door te participeren in een collectief van bedrijven die elkaar met Utrechtse Euro’s betalen, wordt je klantenkring vergroot. Leer zo je mede-ondernemers kennen als nieuwe klanten in dit circulaire netwerk.


Meer
krediet
Het is niet makkelijk om financiering te krijgen als startende of kleine onderneming. De Utrechtse Euro maakt krediet mogelijk tegen lage kosten. Krediet in dit netwerk geef je altijd bij de andere leden van het netwerk uit. Leden stimuleren zo de handel voor elkaar en hebben dus voordeel bij jouw Utrechtse Euro krediet. Daarom delen we met z’n allen de kosten en hierdoor wordt het veel goedkoper om krediet te krijgen dan bij de bank.
Ben je geïnteresseerd in een rentevrij krediet voor je bedrijf? Mail ons op info@utrechtse-euro.nl.


Lokale verbindingen stimuleren
Geld dat langer in de regio blijft kan meer voor de regio doen. Utrechtse Euro’s circuleren van Utrechtse ondernemer tot Utrechtse ondernemer. Dit stimuleert om lokaal te investeren. Denk aan drukwerk dat je eerder bij een lokale drukker uit het netwerk doet, zoals Libertas Pascal, dan goedkoop maar minder duurzaam via internet. De Utrechtse Euro is geld in, door en voor Utrecht! Stimuleer ook de Utrechtse economie!

Lees meer over voordelen van de Utrechtse Euro in de digitale folder. Verspreiden mag!


Waar kan mijn bedrijf Utrechtse Euro’s uitgeven?

Op dit moment kan je Utrechtse Euro’s (U€) al besteden aan drukwerk bij Libertas Pascal, flexwerkplekken bij In De Ruimte, website ontwerp bij Watontwerpers of Simplefly, marketingmateriaal door Creative Beards en bij nog meer dan 75 andere Utrechtse bedrijven. We hebben het liefst dat U€’s lokaal uitgegeven worden, maar als dat echt niet lukt, kunnen ze ook besteed worden bij de 400 deelnemende bedrijven aan Circuit Nederland, bijvoorbeeld bij Koffiebranderij Peeze of BD-Totaal. Lukt het ook in het landelijke netwerk niet? Nu kun je euro’s terugkopen met je Utrechtse Euro’s tegen een kleine cash-out fee van een half procent. Dit stimuleert om toch eerst lokaal te kijken. In de toekomst kan je na een bepaalde termijn je U€’s verkopen voor euro’s.

Is er een (type) bedrijf waar je graag Utrechtse Euro’s zou willen besteden? Laat het ons weten via het contactformulier, dan benaderen we ze om lid te worden.


Ben je al lid?
Hieronder vind je een aantal handleidingen waarmee je makkelijk met de Utrechtse Euro aan de slag kan:
Handleiding betalen met mobile app via QR code
Handleiding betaling ontvangen met QR-code (QR-code genereren)
Handleiding QR-codes genereren in de POS-modus
Handleiding omzetgegevens verkrijgen
Uitleg over BTW en inkomstenbelasting
Voorbeeldfactuur met QR code en uitleg


Meedoen?

Schrijf je in via onderstaande button.