Als consument je steentje bijdragen aan de circulaire economie!

In de beginfase van de Utrechtse Euro zijn er voor consumenten nog weinig bestedingsmogelijkheden in Utrechtse Euro. Toch kun je door een particulier account te openen al mee bouwen aan de transitie naar een circulaire economie! Op dit moment kan je als consument Utrechtse Euro’s besteden bijvoorbeeld bij biologische supermarkt Rio de Bio, chocolade bij BonMarie, koffie drinken bij Koffie Leute of KEEK en uit eten bij Gys of Broei.

Geld dat je uitgeeft als U€’s blijven binnen het netwerk van de Utrechtse Euro circuleren. Zo weet je dat jouw uitgegeven U€’s Utrechtse ondernemers versterken. Het netwerk zelf is zo ingericht dat ondernemers gestimuleerd worden om lokaal te besteden. Zo heb je als consument invloed op de transitie naar een duurzame economie. Geef jij ook Utrechtse Euro’s uit die weer lokaal besteed worden?

Hoe jij als consument de U€ versterkt:

  • Deelnemen aan de U€. Hoe meer mensen er meedoen, des te interessanter wordt het voor ondernemers en hun leveranciers óók lid te worden.
  • Het Utrechtse Euro netwerk is vooral gericht op ZZP’ers en MKB’ers die vaak unieke producten of diensten leveren. Hoe meer leuke, kleine en toffe lokale bedrijven, hoe diverser en leuker Utrecht wordt. Zorg als consument dat geld juist bij deze bedrijven terecht komt en ook blijft!
  • Helpen met het werven van bedrijven, bijvoorbeeld het bedrijf waar je zelf werkt, of ondernemers binnen je eigen netwerk van vrienden en familie.
  • Hoe meer U€’s in omloop hoe meer lokale bedrijvigheid. Het geeft een kick om lokaal geld uit te geven aan bijvoorbeeld een kopje filterkoffie bij Koffie Leute. En je weet dat deze Utrechtse Euro’s ook weer een lokale ondernemer gaan ondersteunen! Doe mee en “empower” Utrechtse ondernemers!


Lees meer over voordelen van de Utrechtse Euro in de digitale folder. Verspreiden mag!

Meedoen? Schrijf je in via de button onderaan de pagina.

Check deze handleiding over hoe je een betaling verricht via de app!

De Utrechtse Euro wordt mede een succes doordat we ruime ervaring hebben met het opzetten van lokale betaalnetwerken. Zo weten we dat het op grote schaal werven van consumenten en winkels pas effectief is als er genoeg bedrijven meedoen. Als er naar schatting zo’n 200 bedrijven meedoen, dan zijn er voldoende bestedingsmogelijkheden waar winkels en ondernemingen gericht op consumenten, hun verdiende Utrechtse Euro kunnen uitgeven.
Zodra we 200 deelnemende bedrijven hebben, gaan we actief Utrechtse winkels en horeca werven.