Utrechtse Euro

Doe mee – Ondernemers

Versterk je onderneming, je regio én je stad met de Utrechtse Euro. Utrechtse Euro’s staan voor een lokale economie van samenwerking. Stimuleer lokale verbindingen en help mee om ondernemend Utrechts iets unieks te geven: een eigen lokale munt!

Open een Utrechtse Euro rekening

Om als ondernemer gebruik te kunnen maken van Utrechtse Euro’s heb je een online zakelijke rekening nodig. Afhankelijk van de grootte van je onderneming open je een rekening al vanaf €50,-. Wanneer je bent ingeschreven als ondernemer kom je op de website te staan en kun je gevonden worden door andere ondernemers via de Circuit Nederland app.

Download de Circuit Nederland app

Download de Circuit Nederland app om direct en overal toegang te krijgen tot jouw digitale rekening. De app is beschikbaar voor zowel voor Android als iOS-apparaten. Het is ook mogelijk om online in te loggen via: www.utrechtse-euro.nl.

Koop Utrechtse Euro’s aan

Bij het openen van een rekening kun je met de inschrijfformulier aangeven hoeveel Utrechtse Euro’s je wilt aankopen. Zo kun je direct bij je mede ondernemers besteden. Ben je al in het bezit van een Utrechtse Euro rekening?  Om saldo bij te kopen maakt je het gewenste bedrag over naar NL78TRIO0784911576, t.n.v. Stichting STRO o.v.v. “aankoop Utrechtse Euro’s”. Dit bedrag is binnen enkele dagen bijgeschreven op jouw Utrechtse Euro rekening. Met één euro koop je één Utrechtse Euro.

Geef Utrechtse Euro’s uit

Utrechtse Euro’s kunnen alleen besteed worden bij andere deelnemers, wat juist de kracht is van dit diverse netwerk van ondernemers. Je kunt je ze bijvoorbeeld besteden aan drukwerk bij Libertas Pascal, flexwerkplekken bij DAAR, website ontwerp bij Kitemedia of Simplefly, marketingmateriaal door Creative Beards, werkkleding van de Katoenfabriek en nog veel meer andere Utrechtse bedrijven. Deze bedrijven vind je op de website onder het gedeelte deelnemers of door in te loggen op de Circuit Nederland app. Bekijk deze handleiding over hoe je een betaling verricht. Facturen kunnen ook worden gebruikt om betalingen te doen of ontvangen. En via sommige webshops is het al mogelijk om via Utrechtse Euro’s te betalen. Bij BonMarie & echtWaar bijvoorbeeld.

Heb je in je eigen netwerk een handelspartner in Utrecht die je graag mee ziet doen? Maak deze enthousiast over het initiatief! Neem contact op met een van onze netwerkbouwers voor suggesties: info@utrechtse-euro.nl.

Betaling ontvangen in Utrechtse Euro’s

Een betaling ontvangen gaat vanzelf, zonder transactiekosten. Klik hier voor een illustratie van een betaling. Klanten kunnen ook direct aan de kassa betalen met Utrechtse Euro’s. Voor een uitgebreide uitleg over kassa betaling, bekijk deze handleiding. Verder is het mogelijk om een Utrechtse Euro factuur te sturen. Zet jouw unieke Utrechtse Euro QR code op de factuur. Klik hier voor een voorbeeldfactuur met meer uitleg.

Heb je in je eigen netwerk een handelspartner in Utrecht die je graag mee ziet doen? Maak deze enthousiast over het initiatief! Neem contact op met een van onze netwerkbouwers voor suggesties: info@utrechtse-euro.nl.

Administratie

Het is natuurlijk belangrijk dat je al jouw administratieve zaken omtrent de Utrechtse Euro op orde hebt. Een overzicht van alle handelstransacties is makkelijk online terug te vinden op jouw rekening.  Door in te loggen op de online omgeving (niet mogelijk via de app) zie je een overzicht van alle transacties per dag/week/maand/jaar die je naar je boekhoudprogramma kan exporteren. Klik hier voor uitgebreide instructies.

De belastingregels omtrent de Utrechtse Euro zijn hetzelfde als voor de gewone euro. Klik hier voor meer informatie.

Vraag rentevrij krediet aan

Het is niet makkelijk om financiering te krijgen als startende of kleine onderneming. De Utrechtse Euro maakt krediet mogelijk tegen lage kosten. Krediet in dit netwerk geef je altijd bij de andere leden van het netwerk uit. Leden stimuleren zo de handel voor elkaar en hebben voordeel bij jouw Utrechtse Euro krediet. Daarom delen we met z’n allen de kosten en hierdoor wordt het veel goedkoper om krediet te krijgen dan bij de bank. Ben je geïnteresseerd in een rentevrij krediet voor je bedrijf? Wil je een rentevrij krediet aanvragen voor jouw onderneming? Neem contact met ons op via info@utrechtse-euro.nl.

Overige bestedingsmogelijkheden

We hebben het liefst dat Utrechtse Euro’s lokaal uitgegeven worden, maar als dat echt niet lukt, dan zijn er nog andere bestedingsmogelijkheden. De Utrechtse Euro is een lokale community binnen Circuit Nederland. Je kunt je Utrechtse Euro’s uitgeven bij andere lokale communities, zoals de Vix uit Alkmaar of bij een landelijke community, zoals United Economy. Bij United Economy zitten grotere bedrijven aangesloten zoals de Triodos Bank en BD-Totaal, een biologische groothandel.

Lukt het ook niet om te besteden bij andere communities? Verkoop dan je Utrechtse Euro’s voor euro’s tegen een cash-out fee van een 0,5%. Hiermee stimuleren we ondernemers om toch eerst lokaal te besteden. Deze fee gebruiken wij weer om het netwerk uit te bouwen en het garantiefonds te vullen. In de toekomst kan je pas na een bepaalde termijn je Utrechtse Euro’s verkopen voor euro’s.

Stuur een mailtje naar info@utrechtse-euro.nl met het bedrag in euro’s dat je wilt aankopen met Utrechtse Euro’s en wij zorgen dat het op je bankrekening komt.

Ben je al lid?
Hieronder vind je een aantal handleidingen waarmee je makkelijk met de Utrechtse Euro aan de slag kan:
Handleiding betalen met mobile app via QR code
Handleiding betaling ontvangen met QR-code (QR-code genereren)
Handleiding QR-codes genereren in de POS-modus
Handleiding omzetgegevens verkrijgen
Uitleg over BTW en inkomstenbelasting
Voorbeeldfactuur met QR code en uitleg

Je bijdrage aan het netwerk:

Rekening openen?
Open een Utrechtse Euro rekening via onderstaande button.