Utrechtse Euro

Onderneem lokaal, betaal lokaal

Zoek je een extra verkoopkanaal? Wil je zaken doen met andere Utrechtse ondernemers? Zie je een nieuwe munt die juist lokaal werkt ook wel zitten? Bouw mee! Door met Utrechtse Euro’s te betalen buig je geldstromen om en laat je geld meer door Utrecht stromen. De online zakelijke rekening is naast betaalomgeving ook een marktplaats. Hier vind je makkelijk mede ondernemers en word je ook snel gevonden.

Stimuleer de circulaire economie!

Om als ondernemer gebruik te kunnen maken van Utrechtse Euro’s heb je een online zakelijke rekening nodig. Afhankelijk van de grootte van je onderneming open je een rekening al vanaf €50, geldig voor het lopende jaar en één jaar daarop volgend. Daarna betaal je per jaar je deelnemersbijdrage. Wanneer je bent ingeschreven als ondernemer kom je op de website te staan en kun je gevonden worden door andere ondernemers via de Circuit Nederland app. Hier kun je een zakelijke rekening openen.

Gebruik de betaal app

Download de Circuit Nederland app om direct en overal toegang te krijgen tot jouw digitale rekening. De app is beschikbaar voor zowel voor Android als iOS-apparaten. Het is ook mogelijk om online in te loggen via: https://mijn.circuitnederland.nl/utrecht#login

Vul je rekening

Bij het openen van een rekening kun je met de inschrijfformulier aangeven hoeveel Utrechtse Euro’s je wilt aankopen. Zo kun je direct bij je mede ondernemers besteden. Ben je al in het bezit van een Utrechtse Euro rekening? De beste manier is natuurlijk om U€ te verdienen, maar je kan ook U€’s kopen: klik in jouw online omgeving op “Geldzaken” en kies in het linkermenu op “Saldo opwaarderen”. Met iDEAL betaal je vervolgens en staat het direct op je rekening. Via de app kan je dit ook doen via het knopje “Utrechtse euro’s aankopen”.

Geef Utrechtse Euro’s uit

Utrechtse Euro’s kunnen alleen besteed worden bij andere deelnemers, wat juist de kracht is van dit diverse netwerk van ondernemers. Je kunt je ze bijvoorbeeld besteden aan drukwerk bij Libertas Pascal, flexwerkplekken bij DAAR, website ontwerp bij Kitemedia of Simplefly, marketingmateriaal door Creative Beards, werkkleding van de Katoenfabriek en nog veel meer andere Utrechtse bedrijven. Deze bedrijven vind je op de website onder het gedeelte deelnemers of door in te loggen op de Circuit Nederland app. Via sommige webshops is het mogelijk om via Utrechtse Euro’s te betalen. Bij Roos Blufpand & echtWaar bijvoorbeeld.

Ontvangen en weer uitgeven

Een betaling ontvangen gaat vanzelf, zonder transactiekosten. Zet jouw unieke Utrechtse Euro QR code en / of betaallink op de factuur. Klik hier voor een voorbeeldfactuur met uitleg hoe dat werkt. Besteed ook weer in het netwerk, dat is de kracht van het netwerk!

Breng rentevrij geld in omloop

Het is niet makkelijk om financiering te krijgen als startende of kleine onderneming. De Utrechtse Euro maakt krediet mogelijk tegen lage kosten. Krediet in dit netwerk geef je altijd bij de andere leden van het netwerk uit. Leden stimuleren zo de handel voor elkaar en hebben voordeel bij jouw Utrechtse Euro krediet. Daarom delen we met z’n allen de kosten en hierdoor wordt het veel goedkoper om krediet te krijgen dan bij de bank. Ben je geïnteresseerd in een rentevrij krediet voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op via info@utrechtse-euro.nl.

Landelijk betaalnetwerk

We hebben het liefst dat Utrechtse Euro’s lokaal uitgegeven worden, maar als dat echt niet lukt, dan zijn er nog andere bestedingsmogelijkheden. De Utrechtse Euro is een lokale community binnen Circuit Nederland. Je kunt je Utrechtse Euro’s uitgeven bij andere lokale communities, zoals de Vix uit Alkmaar of bij een landelijke community, zoals United Economy. Bij United Economy zitten grotere bedrijven aangesloten zoals de Triodos Bank en BD-Totaal, een biologische groothandel.

Lukt het ook niet om te besteden bij andere communities? Bied dan na een termijn van maximaal 6 maanden je Utrechtse Euro’s te koop aan voor euro’s bij het systeem.

Ben je al lid?
Hieronder vind je een aantal handleidingen waarmee je makkelijk met de Utrechtse Euro aan de slag kan:
Handleiding betalen met mobile app via QR code
Handleiding betaling ontvangen met QR-code (QR-code genereren)
Handleiding QR-codes genereren in de POS-modus
Handleiding omzetgegevens verkrijgen
Uitleg over BTW en inkomstenbelasting
Voorbeeldfactuur met QR code en uitleg

Je bijdrage aan het netwerk:

Je bijdrage bij inschrijving is geldig voor het lopende jaar en het jaar daarop, daarna draag je per jaar bij.

Rekening openen?
Open een Utrechtse Euro rekening via onderstaande button.