Utrechtse Euro

Meedoen met de Utrechtse Euro als consument

In de beginfase van de Utrechtse Euro zijn er voor consumenten nog weinig bestedingsmogelijkheden in Utrechtse Euro. Op dit moment kan je als consument Utrechtse Euro’s besteden bijvoorbeeld bij biologische supermarkt Rio de Bio, chocolade bij BonMarie, koffie drinken bij Koffie Leute of uit eten bij Gys of Broei.

De bijdragen die consumenten nu al kunnen leveren om de Utrechtse Euro een succes te maken:

  • Lid worden van de Utrechtse Euro. Hoe meer mensen er meedoen, des te interessanter wordt het voor ondernemers en hun leveranciers ook lid te worden.
  • Scheve inkomensverdeling komt voort uit geld met rente. Mensen en bedrijven die veel geld bezitten kunnen gemakkelijker meer geld verdienen. Het Utrechtse Euro netwerk is vooral gericht op ZZP’ers en MKB’ers. Zorg als consument dat geld juist bij deze bedrijven terecht komt en ook blijft!
  • Helpen met het werven van bedrijven, bijvoorbeeld het bedrijf waar je zelf werkt, of ondernemers binnen je eigen netwerk van vrienden en familie.
  • Utrechtse Euro’s uitgeven. Natuurlijk geldt ook nu al dat als je in Utrechtse Euro’s uitgeeft, die lokaal blijven circuleren. Dit helpt Utrechtse bedrijven om lokale verbindingen te leggen en zo stimuleer je een diverse Utrechtse economie.
  • Hoe meer Utrechtse Euro’s in omloop hoe meer lokale bedrijvigheid. Het geeft een kick om lokaal geld uit te geven aan bijvoorbeeld een kopje filterkoffie bij Koffie Leute. En je weet dat deze Utrechtse Euro’s ook weer een lokale ondernemer gaan ondersteunen! Doe mee en “empower” Utrechtse ondernemers!


Lees meer over voordelen van de Utrechtse Euro in de digitale folder. Verspreiden mag!

Meedoen? Schrijf je in via de button onderaan de pagina.

Check deze handleiding over hoe je een betaling verricht via de app!

De Utrechtse Euro wordt mede een succes doordat we ruime ervaring hebben met het opzetten van lokale betaalnetwerken. Zo weten we dat het op grote schaal werven van consumenten en winkels pas effectief is als er genoeg bedrijven meedoen. Als er naar schatting zo’n 200 bedrijven meedoen, dan zijn er voldoende bestedingsmogelijkheden waar winkels en ondernemingen gericht op consumenten, hun verdiende Utrechtse Euro kunnen uitgeven.
Zodra we 200 deelnemende bedrijven hebben, gaan we actief Utrechtse winkels en horeca werven.