Hoe lees je je jaarrekening en begrijp je je bedrijf?

Op woensdag 21 april van 16.30 tot 18.00 uur organiseren we de online sessie “Leer je jaarrekening begrijpen”. Een sessie van Ronald van Tol met zijn bedrijf Levende Cijfers deelnemer aan de Utrechtse Euro, onderdeel van Circulair Geld Nederland. Ronald is auteur van Cijfers bijten niet, een zeer toegankelijk boek over dit onderwerp. Ronald is ervaren in het trainen in het lezen van een jaarrekening. “Hij leest een jaarrekening als een roman.”
Je krijgt zelf een jaarrekening van je accountant over je eigen onderneming en soms zit daar uitleg bij. Voor velen blijft het een onbegrijpelijk verhaal en zij laten het erbij. En dat is jammer omdat je zoveel uit een jaarrekening kunt halen, waardoor je beslissingen beter worden, je meer in control bent ook in gesprek met leveranciers en bankiers.

Voor iedereen te begrijpen
In deze sessie heb je de gelegenheid al je vragen te stellen over het lezen van een jaarrekening en zal Ronald van Tol die beantwoorden. Hij doet dat op een toegankelijke wijze, eenvoudig en voor iedereen te begrijpen. Hij gebruikt daarbij veel praktijkvoorbeelden uit zijn praktijk als analist en financier.
De bijeenkomst is iets voor jou als je meer grip wil hebben op je financiën, en ook beter wil begrijpen hoe je onderneming werkt. Hoe investeringsbeslissingen in elkaar zitten, banken denken, ondernemingen groeien en wat het effect is van corona en steunmaatregelen.

Deelname met een donatie
De bijeenkomst is nagenoeg gratis. Dat wil zeggen: het gaat ook om het circulaire geld en het stimuleren van de geldsnelheid. We vragen je voor deze bijeenkomst 5 circulaire euro’s over te maken naar de Give Away Actie van circulair geld deelnemer FoodVia. Een actie om zo veel mogelijk mensen die minder bedeeld zijn, het even moeilijk hebben of gewoon een extraatje verdienen, van een gezonde eerlijke maaltijd te voorzien.
Je kunt ook het boek Cijfers bijten niet bestellen bij Ronald en betalen in circulaire euro’s. Ronald maakt dan C€ 5 over van de boekenprijs naar FoodVia. Je betaalt dan niets voor de sessie.

Aanmelden
Wil je bij deze netwerkbijeenkomst aanwezig zijn, geef je dan op door een mail te sturen naar info@circuitnederland.nl. Je ontvangt dan een link om mee te doen en een betaalverzoek voor de donatie aan Foodvia.


Profiel Ronald van Tol
Ik ben organisatie adviseur en interim manager, vooral bij financiële en IT vraagstukken. Mijn bedrijf heet Levende Cijfers. Ik heb een bedrijfs-economische achtergrond. Mensen waarderen de eenvoud waarmee ik complexe zaken duidelijk kan maken. Ook ben ik gekend om mijn anders dan alledaagse manier van kijken, waardoor je op een andere manier over vraagstukken gaat nadenken.
Ik geef regelmatig cursussen als finance for non financials, leren analyseren en ondernemings-analyse. Daarnaast word ik gevraagd door ondernemers, besturen, directies en ondernemingsraden om vraagstukken te analyseren en bedrijfskundig onderzoek te doen, bijvoorbeeld voor een second opinion over een investering.

Directeur MKB : “Nooit geweten dat je zoveel uit een jaarrekening kan halen.”

Klik hier voor een uitgebreider profiel

Ronald van Tol