Utrechtse kerstpakketten: lokaal en duurzaam

De 7 Utrechtse makers Mesjokke, Elegast, De Koekfabriek, Twisted Jams, Roze Bunker, Nordkapp en de Veldkeuken lanceren het Utrecht Kerstpakket. Met dit initiatief bieden zij een duurzaam en lokaal alternatief voor kerstpakketten. Twisted Jams, Veldkeuken, Nordkapp en De Koekfabriek zijn lid van de Utrechtse Euro. Je kan de kerstpakketten dan ook betalen in Utrechtse Euro’s.

Initiatiefnemer Per Vonk van Mesjokke: “Ieder jaar zijn wij allemaal al afzonderlijk in kerstpakketten terug te vinden, maar we vonden dat de tijd rijp is de regie in eigen handen te nemen. Door bedrijven direct af te laten nemen bij de producenten, gaat een groter deel van de inkomsten naar de maker. Ook kunnen we het verhaal achter de producten veel beter overbrengen en alle aspecten rondom promotie en logistiek volgens onze visie inrichten.”

Duurzaamheid, eerlijke handel en transparantie
Door het Utrecht Kerstpakket in te zetten kunnen bedrijven hun medewerkers een lokaal en duurzaam pakket geven. De makers delen dezelfde waarden rondom duurzaamheid, eerlijke handel, transparantie, het tegengaan van voedselverspilling, lokale productie, goede smaak en hoge kwaliteit.

Verzending is klimaatneutraal
De pakketten worden bezorgd door de Fietskoerier Utrecht (lid Utrechtse Euro), die inmiddels ook over een landelijk dekkend netwerk beschikt. De verzending is daarmee klimaatneutraal. Zelfs grotere bestellingen kunnen dankzij een grote transportfiets zonder uitstoot bezorgd worden. Bedrijven kunnen kerstpakketten ook direct thuis laten bezorgen bij thuiswerkende medewerkers.

Bestellen & betalen in Utrechtse Euro’s
De producenten werken in dit initiatief samen met Utrecht Made (ook lid Utrechtse Euro), het platform voor Utrechtse makers. Utrecht Made fungeert als centraal aanspreekpunt en verzorgt de hele logistieke afhandeling en facturatie. De verschillende kerstpakketten bekijken en een offerte aanvragen kan via www.utrechtkerstpakket.nl.
Facturen kunnen dus betaald worden in Utrechtse Euro’s.